Pořádný masový kastrol

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Pořádný masový kastrol Foto:
Pořádný masový kastrol
Foto: isifa.com

Tenhle kastrol můžete podávat pouze s pečivem nebo se šťouchanými brambory s pórkem nebo řeřichou.

Suroviny
hovězí líčka nebo kus plecka nebo steak z hrudí 1 kg
hladká mouka 1 lžíce
sůl
čerstvě namletý černý pepř
olivový olej 2 lžíce
červené cibule, oloupané a nakrájené na 6 klínků 2 ks
velké karotky, oškrábané, omyté a podélně rozříznuté 500 g
prorostlá slanina, na plátky 100 g
kvalitní červené víno, plné chuti 200 ml
horký hovězí vývar 600 ml
tymián 2 snítky
Postup
1

Rozehřejte troubu na 150°C, u plynové na stupeň 2. Z líček nabo ze steaku odřízněte kousky tuku. Na talíři smíchejte mouku, sůl, pepř a maso v ní důkladně obalte. Prudce rozehřejte na pánvi olej. Přidejte maso a opečte je po obou stranách dohněda.

2

Do zapékacího kastrolu dejte maso. Na pánev dejte trochu více oleje, přidejte cibulové klínky, karotku a slaninu a restujte asi 5-8 minut dokud vše nezačne hnědnout.

3

Přilijte víno a potom vývar. Přidejte bobkový list a snítky tymiánu. Směs nalijte do kastrolu k masu a duste přikryté poklicí v troubě 4-5 hodin, dokud se neujistíte, že je maso měkké. Občas je zkontrolujte.

Videa

reklama

reklama