Pořádnej biftek s omáčkou z brandy a selským salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pořádnej biftek s omáčkou z brandy a selským salátem Foto:
Pořádnej biftek s omáčkou z brandy a selským salátem
Foto: Vlado Kníž

Tentokrát šéf Zděněk Pohlreich připravil recept pro pravé masožravce. Pořádný kus masa nemůže nikdy zklamat. A k tomu si připravte výtečný bramborový salátek jako přílohu.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
hovězí svíčková
masový vývar 1 dcl
smetana 1 dcl
sůl
Na bramborový salát:
brambory
červená cibule
rozmarýn
česnek 1 stroužek
sůl
Postup
1

Ze svíčkové nakrájejte větší plátky a jemně je prohněťte prsty. Opepřete a osolte. Pánev rozehřejte nasucho, pak přidejte kapku olivového oleje a vložte maso, které opečte ze všech stran.

2

Jako přílohu podávejte bramborový salát: brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte je na plátky, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.

3

Pak přidejte nadrobno nakrájené lístky rozmarýnu, petržel, orestovaný stroužek česneku, červenou cibuli a všechno promíchejte.

4

Biftek vyndejte stranou do mísy, přikryjte alobalem a nechte odpočinout. Pánev zalijte troškou brandy, nechte odpařit, pak přilijte masový vývar a povařte. Zakápněte trochou smetany a ještě chvíli povařte.

5

Na talíř nandejte biftek, přilijte omáčku a podávejte s bramborovým salátem.

Pořádnej biftek s omáčkou z brandy a selským salátem Foto:

Pořádnej biftek s omáčkou z brandy a selským salátem, foto: Vlado Kníž

Připravte si biftek podle video receptu přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama

\n