Pomazánka z uzené ryby s tvarohem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pomazánka z uzené ryby s tvarohem Foto:
Pomazánka z uzené ryby s tvarohem
Foto: Sladkovodní kuchařka

Rychlá rybí pomazánka, na které si pochutná celá rodina. Ideálně podávejte spolu s opečenými tousty.

Suroviny
uzená ryba 400 g
tvaroh 250 g
pažitka 3 lžíce
mrkev 1 ks
cibule 2 ks
sůl
Postup
1

Uzenou rybu zbavte kostí a kůže a nasekejte nadrobno. Rozetřete s tvarohem, přidejte nasekanou pažitku, mrkev nastrouhanou najemno a cibuli nakrájenou nadrobno. Promíchejte a dochuťte solí.

Pomazánka z uzené ryby s tvarohem Foto:

Pomazánka z uzené ryby s tvarohem                                                Foto: Sladkovodní kuchařka

Sladkovodní kuchařkaSladkovodní kuchařka

Sladkovodní ryby si svou kuchařku zasloužily nejenom obsahem zdraví prospěšných látek, ale i skvělou chutí, a navíc i snadnou dostupností. Vždyť Česká republika je zemí rybníků, řek a rybářů. Přesto je spotřeba ryb dlouhodobě poměrně nízká, i proto, že si mnoho lidí s jejich úpravou neví rady. Jenže kde najít inspiraci, jak rybí maso chutně a snadno připravit?

Autor Milan Palička se rozhodl široké veřejnosti zpřístupnit své osvědčené rodinné recepty i speciality svých přátel. Sladkovodní kuchařka, výpravná česká kuchařka pro vaření ze sladkovodních ryb, je věnována všem, kdo si chtějí pochutnat na nápaditě upravené rybě, ale přitom vařit rychle a nenáročně.

Kniha obsahuje více než 250 receptů, doplněných celostránkovými fotografiemi hotových jídel.

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press.

Videa

reklama

reklama