Pomazánka z cizrny a avokáda

Doba přípravy:
Pomazánka z cizrny a avokáda Foto:
Pomazánka z cizrny a avokáda
Foto: S vášní pro jídlo

Bezvadný a především jednoduchý recept na zdravou svačinu pro děti do školy. A nebo na vydatnou svačinku do práce? Rozhodně!

Suroviny
cizrna, slitá 1 plechovka
větší avokádo 1 ks
červená cibule, najemno 1/4 ks
špetka drceného římského kmínu
limetová nebo citronová šťáva 2 lžíce
olivový olej 1 lžíce
snítka koriandru, volitelné
kousek chilli papričky
sůl
Postup
1

Cizrnu rozdělte na dvě části a jednu rozmačkejte šťouchadlem na brambory spolu s dužinou z avokáda.

2

K nim pak přisypejte druhou část celé cizrny, červenou cibuli a římský kmín.

3

Směs dochuťte limetkovou šťávou, olivovým olejem, nasekaným koriandrem, chilli a trochou soli. Všechno spolu promíchejte.

4

Pomazánku natřete mezi dva krajíce kváskového chleba a podle nálady přidejte buď klíčky, nebo pár listů salátu.

Pomazánka z cizrny a avokáda 2 Foto: Pomazánka z cizrny a avokáda; foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama