Pomazánka Liptauer

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pomazánka Liptauer Foto:
Pomazánka Liptauer
Foto: archiv Gurmet

Hádáte správně, tahle pomazánka opravdu pochází ze slovenského Liptova. A v Itálii, především v oblasti kolem Terstu, ovšem už dávno zdomácněla.

Suroviny
máslo 50 g
cibule 1 ks
pórek 1 ks
ančovička 1 ks
kapary 1 lžička
ricotta 200 g
dijonská hořčice 1/2 lžičky
sladká paprika 1/2 lžičky
nastrouhaný sýr Gran Moravia 50 g
K podávání:
chleba 8 krajíčků
rajče 1 ks
baby špenát 1 hrst
čekankový puk 1 ks
Postup
1

Máslo nechte změknout při pokojové teplotě. Cibuli, pórek, ančovičku a kapary nakrájejte nadrobno. Z pórku ponechte jen bílou část, rozkrojte ji podélně na poloviny, omyjte a rovnež nakrájejte nadrobno. Ančovičku, kapary a chilli papričku zbavenou semínek najemno nasekejte.

2

Ricottu promíchejte s máslem, hořčicí a mletou paprikou. Přidejte zbytek ingrediencí, nastrouhaný sýr avše vyšlehejte elektrickým šlehačem na hladký krém.

3

K PODÁVÁNÍ: Pomazánku namažte na tmavý chléb a obložte jej plátky rajčat, špenátem a listy čekanky.

4

Prima tip: Pro výraznejší verzi pomazánky nahraďte jemnou ricottu pravou liptovskou brynzou.

Pomazánka Liptauer Foto: archiv Gurmet

Pomazánka Liptauer. Foto: archiv Gurmet

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama