Pomalu pečené vepřové maso

Doba přípravy:
Pomalu pečené vepřové maso Foto:
Pomalu pečené vepřové maso
Foto: Coolinářka

Vepřové maso pomalu pečené, dokud se nerozpadá na vlákna, a k tomu pikantní omáčka. To pravé pro pány, ale nejen pro ně!

Suroviny
vepřová krkovice nebo plec 500 g
cibule, malá 1 ks
česnek 2 stroužky
čerstvý zázvor, nakrájený 1 lžíce
rajský protlak 2 lžíce
sladká paprika 1 lžička
římský kmín 1 lžička
hnědý cukr 1 a 1/2 lžíce
voda 200 ml
sůl, pepř
honey mustard sauce
Postup
1

Nejprve si připravte BBQ omáčku. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidejte na pátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu.

2

Nyní do hrnce přidejte sladkou papriku, římský kmín, rajský protlak a krátce vše společně orestujte. Pozor, aby se směs nezačala připalovat!

3

Poté ji zalijte vodou a přidejte hnědý cukr. Vše vařte do zhoustnutí. Dochuťte solí a pepřem.

4

Vepřovou krkovici po povrchu nakrojte do mřížky, osolte ji a do zářezů vetřete 2/3 omáčky. Maso dejte péct na 3 hodiny při 120 °C zakryté alobalem.

5

Poté maso odkryjte a dopékejte ještě cca 2 hodiny při 130 °C. Hotové maso roztrhejte vidličkou a podávejte s Honey mustard sauce a se zbylou BBQ omáčkou.

Pomalu pečené vepřové maso 2 Foto: Pomalu pečené vepřové maso; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Videa

reklama

reklama