Pomalu pečené hovězí hrudí s javorovým sirupem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pomalu pečené hovězí hrudí s javorovým sirupem Foto:
Pomalu pečené hovězí hrudí s javorovým sirupem
Foto: Vlado Kníž

Tento recept je ideální na nedělní oběd. Kus pořádného masa s přímo božskou omáčkou vám jistě zpříjemní den.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
hovězí hrudí
mrkev
řapíkatý celer
cibule
bourbon
tymián
nové koření 2 kuličky
římský kmín
sůl
Postup
1

Vrstvu tuku nařízněte a maso pořádně osolte z obou stran. Do hmoždíře nasypte koření: barevný pepř, nové koření, římský kmín a bobkový list a rozmělněte.

2

Rozdrcené koření vmasírujte do masa. Na pánvi rozehřejte olivový olej a vložte maso. Opečte z obou stran, potom vyndejte stranou a na pánev nasypte nakrájenou zeleninu, kterou podlijte vývarem a zakápněte javorovým sirupem, bourbonem a rajčatovým protlakem. Přidejte tymián a osolte.

3

Část zeleniny dejte na dno pekáče, pak vložte maso a navrch posypte zbytkem zeleniny. Přiklopte pokličkou a pečte při 140 stupních zhruba 2,5 hodiny. V průběhu polévejte vypečenou šťávou.

4

Upečené maso vyndejte stranou a nechte odpočinout. Vypečenou šťávu přelijte do hrnce, naběračkou seberte přebytečný tuk a šťávu nechte svařit.

5

Nakrájené maso nandejte na talíř, přidejte trochu upečené zeleniny, ozdobte nakrájenou petrželkou a polijte vypečenou šťávou.

Pomalu pečené hovězí hrudí s javorovým sirupem Foto:

Pomalu pečené hovězí hrudí s javorovým sirupem Foto: Pomalu pečené hovězí hrudí s javorovým sirupem, foto: Vlado Kníž

A pokud si netroufáte na vaření sami, máme pro vás videorecept a můžete vařit přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama