Polpettone di nonna Zaira – Sekaná babičky Zairy

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Sekaná babičky Zairy Foto:
Sekaná babičky Zairy
Foto: All

Vyzkoušejte italskou variaci sekané. Kdy jindy než v létě, kdy máme ke středomořské kuchyni nejblíže. Šťavnatou chuť mladého masa doplní chuťově výrazná omáčka z rajčat a bazalky.

Suroviny
strouhanka na obalení
telecí mleté maso 1500 g
rajčata 4 ks
řapíkatý celer 1 řapík
jarní cibulka 1 ks
mrkev 1 ks
vejce 1 ks
parmezán 100 g
bazalka 1 hrst
sůl 1 špetka
citronová kůra z jednoho citronu
listová petržel 1 hrst
Postup
1

Ve vodě 20 minut povařte celá rajčata, jarní cibulku a řapíkatý celer.

2

Mezitím smíchejte telecí maso s vejcem a strouhaným parmezánem (podle chuti). Zakápněte olejem a dochuťte citronovou strouhanou kůrou a špetkou soli. Na závěr přidejte nasekanou petrželku. Směs promíchejte, vypracujte z ní pevnou hmotu a rozdělte na dvě šišky. Ty obalte ve strouhance a orestujte na olivovém oleji dokřupava.

3

Vařenou zeleninu přendejte do pasírky a propasírujte. Dochuťte olivovým olejem a solí.

4

Sekanou servírujte se zeleninovou omáčkou a s pár lístky bazalky.

Videa

reklama

reklama