Polomáčené ovesné sušenky

Doba přípravy:
Počet porcí: cca 20 ks
Polomáčené ovesné sušenky  Foto:
Polomáčené ovesné sušenky
Foto: Hermína / Prima

Jak tvrdí Karolína, domácí kuchařka, tento geniální recept pochází z časopisu Praktická žena z roku 1982. V původní receptuře neobsahovaly koláčky čokoládu, ale měly střed z marmelády. Karolína je však přetvořila do polomáčené varianty.

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
Těsto:
změklé máslo 100 g
mletá skořice 1/2 lžičky
vejce 1 ks
celozrnná mouka 100 g
kypřicí prášek 1/2 lžičky
Poleva:
hořká čokoláda 100 g
Postup
1

Máslo utřete s vločkami, cukrem, skořicí a vejcem. Přidejte mouku rovnoměrně promíchanou s práškem do pečiva a vypracujte těsto. Dejte ho na hodinu odležet do chladničky.

2

Z těsta tvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Každou kuličku mírně stlačte.

3

Koláčky pečte přibližně 20 minut při 150 °C, dokud nezačnou na okrajích růžovět. Pak je nechte vychladnout.

4

V misce postavené do vodní lázně rozpusťte čokoládu se smetanou. Do tekuté hmoty namáčejte vždy polovinu koláčku. Namočené koláčky odkládejte na pečicí papír – až čokoláda ztuhne, půjdou dobře sloupnout.

Polomáčené ovesné sušenky  Foto:

Polomáčené ovesné sušenky                                                                         Foto: Hermína / Prima


Videa

reklama

reklama