S Klárou v kuchyni: Zupa ogórkowa  Foto:
Polská kuchyně je té české v mnohém podobná, přesto dokáže překvapit! Tradiční polévka s kyselými okurkami je pro nás trochu zvláštní, přesto vám bude chuťově připadat velmi známá – něco mezi...
Polévka z pečených paprik s žitnými fleky  Foto:
Vyzkoušejte výbornou polévku obohacenou celozrnnými těstovinami. Pokud zeleninu do polévek upečete, výsledek je vždy výtečný, nejen u paprik, ale také třeba u kořenové zeleniny.
Vývar s maultaschen Foto:
Švábské plněné taštičky asi spíš znáte pod názvem maultaschen. Jsou to vlastně takové německé plněné ravioli, které se podávají restované na másle nebo třeba v polévce.
Krémová tomatová polévka Foto:
Zapomeňte na mdlou chuť tomatové polévky ze školní jídelny. Přetvořte ji v kulinářský požitek, na který žádný z vašich hostů jen tak nezapomene. Prozradíme vám tajný italský recept, jak toho docílit.
Čínská vaječná polévka se špenátem  Foto:
Čínskou kuchyni jsme si oblíbili pro její nekonečnou variabilitu a povětšinou ostré, výrazné chutě. Tato polévka je jiná, jemná, téměř něžná, ovšem pikantnost jí nechybí.
Bohatá luštěninová polévka  Foto:
Luštěniny jsou nejen výborné a chuťově rozmanité, ale jsou i výborným zdrojem bílkovin, což je skvělé, pokud omezujete maso nebo chcete budovat svaly. Zkuste v jednom jídle zkombinovat klidně i více...
Pečený kuřecí vývar  Foto:
Nebaví vás lžící vybírat sraženou bílkovinu z povrchu táhnoucího se vývaru? Zkuste si vše dopředu upéct v troubě. Vývar je pak krásně zlatý a neskutečně silný.
Studená pórková polévka Vichysoisse  Foto:
Nedá se nic dělat, tohle je prostě svatební polévka č. 1. Hebký béžově zelený krém z pórků pojmenovaný podle známých francouzských lázní okouzluje návštěvníky restaurací i svatebčany již desítky let...
Krémová kuřecí polévka s bílým vínem  Foto:
I na jaře se občas hodí něco dobrého na zahřátí. My sázíme na misku horké krémové polévky z kuřecího masa a bílého vína. Tomu se prostě nedá odolat. Ozdobte jednotlivé porce jedlými květy a zima bude...
Jarní zeleninová polévka s telecím masem Foto:
Příchod jara se v Itálii často slaví podáváním vignole – vydatné zeleninové polévky, jejíž název lze přeložit jako oslava jara. Její základ tvoří sezonní zelenina, používejte jen tu nejčerstvější,...
Videa

reklama

reklama