Boršč Foto:
Dobře známá polévky z červené řepy, kterou perfektně doplňuje hovězí maso. Připravit můžete i bezmasou variantu z vody či vývaru, záleží pouze na vás!
Rybí vývar se zeleninou Foto:
Proč připravovat rybí polévku pouze o Vánocích? Během roku ji můžete postupně obměňovat různými druhy jarní a letní zeleniny, houbami, doplňovat zavářkami apod. Dá se zjemnit smetanou, ochutit...
Pastiňákový krém s gorgonzolou a croissantovými krutony  Foto:
Pastiňák je nedoceněná zelenina, kterou využíváme maximálně do vývarů a do svíčkové omáčky, a přitom má velmi příjemnou, lehce nasládlou a zárověň kořenitou chuť. V krémové polévce s chuťově výraznou...
Fazolový kotlík se sýrovými toustíky  Foto:
Hustá hřejivá polévka, v které stojí lžíce, je vždycky dobrý nápad! Se sýrovými tousty skvěle zasytí a přitom jde o lehké jídlo, které se skvěle hodí k večeři.
Italská tomatová polévka  Foto:
Tomatovou polévkou potěšíte dospělé i děti. Základní verzi lze doplnit ledasčím. Skvělé jsou například opečené krutony a trochu crème frâiche, ale lze použít jakoukoliv zeleninu, kousky ryby, drobné...
Smetanová pórková polévka s bramborami  Foto:
Málokteré jídlo je tak nenáročné na přípravu i použité suroviny, a přitom tak dobré a uspokojivé. Touhle polévkou potěšíte dospělé gurmány i zmlsané děti (jen šetřete s pepřem). A pokud někde na trhu...
Domácí vaječné nudličky do polévky Foto:
Můžete je samozřejmě koupit, ale domácí nudličky jsou nejen dobré, ale jsou i symbolem, že je o rodinný krb dobře postaráno :) Asi není třeba je dělat pokaždé, když táhnete na plotně vývar, ale pro...
Pórková polévka s chřestem a vlašskými ořechy Foto:
Polévky z chřestu jsou extrémně populární, ale vyzkoušejte jeho chutě upozadit a jako hlavní ingredienci zvolte pórek.
Krémová zelená polévka z hladkolisté petržele  Foto:
Pikantní, zářivě zelená polévka plná chutí je reminiscencí na staročeské jarní bylinkové polévky, ale vyznívá, také díky citronu, velice současně. Našim chutím nepochybně vyhoví i doplněk čerstvého...
Uzená polévka s kroupami Foto:
Při pohledu na tuto polévku se nám vybaví hned několik věcí: víkend, chata, porce poctivé domácí polévky a posezení u stolu s rodinou. Dali byste si? :)
Videa

reklama

reklama