Polévka z červené čočky s rajčaty  Foto:
Červená čočka je lehce stravitelná a velmi rychle se uvaří i bez namáčení, proto se báječně hodí jako součást letního jídelníčku, kdy se nám nechce příliš vyvařovat a oceníme hlavně lehká a rychlá...
Tarator Foto:
Bulharská polévka tarator je skvělou volbou v případě, že je venku velké teplo – nejlepší je totiž vychlazená z lednice nebo podávaná s kostkami ledu! :)
Brokolicovo-špenátová polévka Foto:
Jelikož je brokolice stále v některých kruzích nepopulární zelenina, chtěli jsme připomenout všechny její kladné vlastnosti. Není jich málo, ba naopak, zasloužila by si dokonce vlastní knihu. My však...
Polévka z červené čočky Foto:
Perfektní chuť dodává této polévce zeleninový vývar, nejlépe domácí. Stejně tak kombinace několika druhů koření a špetka pikantnosti. Pusťte se do vaření! :)
Hrachová polévka s uzeným kolenem  Foto:
Hutné polévky jsou oblíbené od Itálie po Polsko. Díky mraženému hrášku a čerstvé mátě je tahle hrachovka příjemně svěží a hodí se na chladný večer i do horkého dne.
Boršč Foto:
Dobře známá polévky z červené řepy, kterou perfektně doplňuje hovězí maso. Připravit můžete i bezmasou variantu z vody či vývaru, záleží pouze na vás!
Rybí vývar se zeleninou Foto:
Proč připravovat rybí polévku pouze o Vánocích? Během roku ji můžete postupně obměňovat různými druhy jarní a letní zeleniny, houbami, doplňovat zavářkami apod. Dá se zjemnit smetanou, ochutit...
Pastiňákový krém s gorgonzolou a croissantovými krutony  Foto:
Pastiňák je nedoceněná zelenina, kterou využíváme maximálně do vývarů a do svíčkové omáčky, a přitom má velmi příjemnou, lehce nasládlou a zárověň kořenitou chuť. V krémové polévce s chuťově výraznou...
Fazolový kotlík se sýrovými toustíky  Foto:
Hustá hřejivá polévka, v které stojí lžíce, je vždycky dobrý nápad! Se sýrovými tousty skvěle zasytí a přitom jde o lehké jídlo, které se skvěle hodí k večeři.
Italská tomatová polévka  Foto:
Tomatovou polévkou potěšíte dospělé i děti. Základní verzi lze doplnit ledasčím. Skvělé jsou například opečené krutony a trochu crème frâiche, ale lze použít jakoukoliv zeleninu, kousky ryby, drobné...
Videa

reklama

reklama