Peruánská polévka s hovězím masem  Foto:
Jihoamerická kuchyně se málokdy objeví na našich stolech – můžete to napravit pomocí téhle skvělé hutné hovězí polévky. Na rozdíl od té naší je připravená bleskurychle.
Ovesná kulajda  Foto:
Co Čech, to houbař. Pokud vám ve spíži nechybí sklenice nasušených hub, můžete vyzkoušet tuto variaci na tradiční jihočeskou kulajdu, tentokrát ve veganském provedení.
Mrkvová polévka ovoněná citrusy  Foto:
Kořeněné mrkvi výrazně prospěje spojení se svěžími citrusy, které polévce dají potřebný šmrnc. Můžete podávat jako překvapivý studený předkrm, ale pokud se potřebujete ohřát, můžete ji podávat i...
Maďarská houbová polévka s čerstvým koprem  Foto:
Kombinace hub, smetany a kopru je prostě neodolatelná. Vyzkoušejte tuhle nezvyklou verzi a houbovku už nejspíš nikdy nebudete vařit jinak.
Polévka z pečených rajčat a paprik  Foto:
Pokud zeleninu před přípravou polévky upečete, bude mít intenzivnější chuť. Karolína, domácí kuchařka doporučuje k polévce podávat rozpečenou bagetku s bazalkovým pestem.
Italská kapustičková polévka s dvouzrnkou  Foto:
Když nás podzim trošku pocuchá, je ideální chvíle na mísu horké a husté polévky. Tato verze je díky dvouzrnce velmi výživná, rajčata a parmazán jí dodají itaský šmrnc. Pokud chcete výraznější chuť,...
Poctivá dršťková polévka Foto:
Dršťkovou polévku buď milujete, nebo nenávidíte. Tuto českou klasiku z jídelen koupíte v obchodech i jako polotovar. Nic se ovšem nevyrovná té domácí, která je zahuštěná především dršťkami a voní po...
Kulajda se zastřeným vejcem  Foto:
Tahle polévka je jako princezna Koloběžka, prostá i noblesní, jednoduchá i rafinovaná, lehká i sytá. Zastřené vejce jí dodá šmrnc na pohled a rozlévající se žloutek promění chuť každého sousta....
Krémová rajčatová polévka s těstovinami a bazalkou  Foto:
Luxusní verze „rajské“, stojící v naprostém protikladu k rozvařenému protlaku s jíškou z jídelny. Recept italské provenience dovedený k dokonalosti a s velkým šmrncem.
Krémová polévka z lososa  Foto:
Rybí polévka má v našich končinách nezpochybnitelnou tradici, bohužel ji jíme jen jednou v roce – na Vánoce... Není důvod, proč si nedopřát rybí polévku mnohem častěji. A protentokrát vyměnit kapra...
Videa

reklama

reklama