Polévka ze zeleného chřestu

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Chřestová polévka Foto:
Chřestová polévka
Foto: archiv Knorr

Čerstvý chřest je opravdová lahůdka a právě teď je jeho sezona, tak si ho užijte vrchovatě. Vyzkoušejte například tuto lahodnou krémovou polévku. Příprava je jednoduchá a výsledek vás zaručeně potěší.

Suroviny
čerstvý zelený chřest 15 stonků
střední cibule, najemno nakrájená 1 ks
máslo 4 lžíce
vývar ze 3 kalíšků Knorr Bohatý bujón kuřecí 1,5 litru
smetana ke šlehání 200 ml
čerstvě namletý pepř
hoblinky parmezánu nebo opečené krutony k podávání
Postup
1

Pokud je zelený chřest čerstvý, není třeba ho loupat, stačí odkrojit dřevnaté konce. Poté ho nakrájejte na kostky.

2

Máslo rozpusťte v hrnci a opečte cibulku. Až zesklovatí, tak přidejte chřest a chviličku opékejte. Zalijte vývarem připraveným z Knorr Bohatého bujónu a vařte zhruba 10 minut, až chřest změkne. Pár kousků chřestu (ideálně špičky) vyndejte na ozdobu a polévku rozmixujte tyčovým mixérem.

3

Přilijte smetanu a ještě chvilku povařte. Dochuťte pepřem. Do misky nalijte polévku, přidejte kousky chřestu, který jste si dali stranou, a dozdobte parmezánem nebo opečeným chlebem.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama