Polévka z pórku a cibule s ementálem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Polévka z pórku a cibule s ementálem Foto:
Polévka z pórku a cibule s ementálem
Foto: Marek Bartoš / Moje domácí kuchyně

Talíř horké polévky je v zimě holá nezbytnost! Jednoduchá sytá polévka se sýrem zahřeje na těle i na duši. Vyzkoušejte recept, na který nedá dopustit Zdeněk Pohlreich :)

Suroviny
olivový olej 4 lžíce
cibule nakrájená nadrobno 1 ks
pórek nakrájený na tenké proužky 1 ks
mořská sůl
čerstvě namletý pepř
čerstvý tymián, odrhnutý 2 snítky
bílý toastový chleba nakrájený na kostičky 4 plátky
máslo 2 lžíce
suché bílé víno 200 ml
drůbeží vývar 750 ml
ementál, nastrouhaný 80 g
Postup
1

Ve větším hrnci rozehřejte polovinu oleje, vsypte cibuli a pórek a orestujte je 2 minuty. Osolte, opepřete, přidejte tymián a duste 10–15 minut doměkka.

2

V pánvi rozehřejte zbylý olej a opečte na něm kostičky chleba dozlatova. Na závěr vmíchejte máslo, aby krutony získaly jemnou máslovou chuť.

3

Změklou směs s pórkem zalijte vínem a po 2 minutách vývarem. Promíchejte a vařte na střední stupeň zhruba 10 minut. Vmíchejte ementál, až se mírně rozpustí. Polévku rozlijte do talířů, posypte opečenými krutony a opepřete.

Polévka z pórku a cibule s ementálem Foto:

Polévka z pórku a cibule s ementálem, foto: Marek Bartoš / Moje domácí kuchyně

Moje domácí kuchyně Foto:

Zdeněk Pohlreich: Moje domácí kuchyně

Nejčastější otázka, kterou Zdeněk Pohlreich dostává, zní, jestli doma vaří? „Ano, vařím a rád, i když jako každý mám několik jídel, která vařím pořád dokola.“ Ta nejoblíbenější předkládá v nové kuchařce Moje domácí kuchyně. Nechá vás nahlédnout nejen pod pokličku, ale i do svého soukromí. Kniha v pevné vazbě obsahuje 72 nápaditých receptů pro každý den od snídaně po večeři z běžně dostupných surovin s moderními fotografiemi. Doplňují je privátní fotografie, ke kterým sepsal několik vět o tom, jak žije, co má rád a o čem pro něj život vlastně je. Součástí je obrázkový obsah s QR kódem pro snadné načtení nákupního seznamu chytrým telefonem.

„Pojďte vařit se mnou, je to snadné a zábavné,“ zve Zdeněk Pohlreich.

Vydalo Nakladatelství Sevruga s.r.o., MOC: 399 Kč

Několik receptů z této krásné nové kuchařky najdete i v novém čísle časopisu Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Článek

Vánoční hostina s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si sváteční hostinu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Je to přesně rok, kdy jsme pro vás připravovali první číslo časopisu Prima Fresh a doufali, že vás osloví a najdete v něm inspiraci pro každodenní vaření i slavnostní...

Videa

reklama

reklama