Polévka z pórku a cibule s ementálem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Polévka z pórku a cibule s ementálem Foto:
Polévka z pórku a cibule s ementálem
Foto: archiv Prima

Další recept z pera šéfa Zdeňka Pohlreicha. Tentokrát skvělá sýrová polévka s pórkem a cibulí, kterou vám uvaří v pořadu Teď vaří šéf.

Všechny recepty z 20. dílu s tématem SÝRY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
bílé víno 1 dl
drůbeží vývar 2 dl
pórek
cibule
tymián
bílý chléb
sůl
Postup
1

V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a pórek. Základ osolte, opepřete, přidejte snítku tymiánu a nechte 10–15 minut vařit doměkka.

2

Mezitím bílý chleba nakrájejte na kostičky a opečte na pánvi. Potom k nim dejte rozpustit kousek másla, aby měly lepší chuť.

3

Změklou směs s pórkem zalijte nejdříve vínem, potom vývarem a chvíli povařte.

4

Pak přisypte nastrouhaný ementál a nechte ho rozpustit.

5

Polévku nalijte do talíře, posypte opečenými krutony a opepříme.

Polévka z pórku a cibule s ementálem Foto:

Polévka z pórku a cibule s ementálem Foto:

Polévka z pórku a cibule s ementálem Foto:

Polévka z pórku a cibule s ementálem, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama