Polévka z pečené červené papriky s cizrnou a bylinkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Polévka z pečené červené papriky s cizrnou a bylinkami  Foto:
Polévka z pečené červené papriky s cizrnou a bylinkami
Foto: Polévková mánie

K přípravě této polévky potřebujete pečenou červenou papriku zavařenou ve vodě a octě, nikoli v oleji, a kupujte pouze papriky v kvalitním skle. Pamatujte, že jsou hlavními hrdinkami této polévky a levnější verze mívají takřka nepostřehnutelnou octovou příchuť.

Suroviny
rajčatová passata 680 ml
zeleninový bujon v kostce (bio) 1 kostka
malá červená cibule, najemno nakrájená 1 ks
červená paprika, nakrájená na kostičky 1 ks
mletá uzená paprika 1/2 lžičky
olivový olej 1 lžíce
nakládaná pečená červená paprika, slitá a nasekaná na drobné kousky 450 g
konzervovaná cizrna, slitá a propláchnutá 1 plechovka (400 g)
sůl a čerstvě namletý pepř
čerstvá bazalka, nahrubo nasekaná 1 velká hrst
čerstvý tymián, otrhané lístky 2 snítky
čerstvá majoránka, otrhané a nasekané lístky 2 snítky
Postup
1

Protlak, bujónovou kostku a 200 ml vody dejte do malého kastrolku a přiveďte k varu.

2

Mezitím v jiném kastrolku smažte asi 5 minut červenou cibuli, česnek, červenou papriku a sušenou uzenou papriku na oleji s polévkovou lžící vody. Začne-li se směs přichytávat ke dnu, přidejte trochu vody.

3

Přidejte opečenou červenou papriku, cizrnu a vroucí passatu. Nechte 10 minut pobublávat.

4

Jakmile je hotovo, dochuťte solí dle potřeby (ale asi to nebude nutné, bujónová kostka bude dost slaná) a velkým množstvím černého pepře. Vmíchejte bylinky a podávejte.

Polévka z pečené červené papriky s cizrnou a bylinkami  Foto: Polévka z pečené červené papriky s cizrnou a bylinkami; foto: Polévková mánie

Polévková mánie

Kathryn Brutonová

80 chutí a vůní zabalených do méně než 300 kalorií

Polévková mánie Foto:

Už naše babičky říkávaly, že polévka je grunt. A nejlepší ze všeho je domácí. Jenže co s tím, když nemáme čas? A po pravdě řečeno, klasické polévky – bramboračka, hrachovka, gulášovka – už nás tak trochu nudí. Chtělo by to něco nového, originálního, dobrého a přitom zdravého. A právě tohle vás v této knize čeká.

Spousta receptů, málo kalorií. Exotické chutě z celého světa. Místo smetany a másla jsou tu výživné oleje z ořechů či semínek, aniž by to ve výsledku nějak ubralo na lahodnosti. A co všechno v knize naleznete?

• Polévky pro vegetariány, vegany i pro ty, kteří dodržují speciální dietu

• Polévky krémové i chlazené, bujóny a consommé

• Patnáctiminutové polévky pro dny, kdy opravdu nestíháte

• Polévky ze superpotravin pro superzdravou vzpruhu

• Nízkokalorické přílohy a snídaňové misky

Vydalo Nakladatelství Metafora.

Videa

reklama

reklama