Polévka z pečené brokolice a fenyklu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Polévka z pečené brokolice a fenyklu  Foto:
Polévka z pečené brokolice a fenyklu
Foto: KitchenStory.cz

V době, kdy stoupá množství chřipkových virů a imunita koncem zimy klesá, se hodí každá porce vitaminů. Zvlášť pokud se skrývá v lahodné polévce, na které si zaručeně pochutnáte.

Suroviny
menší brokolice 1 ks
střední fenykl 1 ks
česnek 3 stroužky
čerstvý špenát 1 velká hrst
zeleninový vývar nebo voda 1 litr
sůl
čerstvě namletý pepř
K servírování:
dýňová semínka
nať z fenyklu
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Brokolici s fenyklem nakrájejte na menší kousky a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Přidejte stroužky česneku i se slupkou, to aby se nezačal hned připalovat. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Takhle je všechno připravené, aby mohlo jít společně do trouby. Alespoň na 15 minut na 200 °C, dokud nezačne zelenina lehce zlátnout – tím dostanetedo polévky výraznější chuť.

2

Jakmile budete mít zeleninu lehce opečenou, dejte ji všechnu do hrnce společně s čerstvým špenátem a zeleninovým vývarem. Opečený česnek vymáčkněte ze slupky a přidejte k zelenině. Nechte chvíli vařit, ale jen tak, aby se polévka prohřála. Čím déle se bude zelenina vařit, tím bude ztrácet barvu a vitamíny. Chcete přece krásnou zelenou polévku, ne? Nakonec polévku nezapomeňte dochutit solí, pepřem a citronovou šťávou.

3

Dýňová semínka krátce opražte na pánvi, ať jsou krásně křupavá. Teď už je vše připravené, abyste mohli polévku doladit na talíři. Kapka smetany, nať z fenyklu, dýňová semínka a lehké pohlazení olivovým olejem.

Polévka z pečené brokolice a fenyklu  Foto:

Polévka z pečené brokolice a fenyklu  Foto:

Polévka z pečené brokolice a fenyklu                                                                      Foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama