Polévka z morkových kostí s kroupami

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Polévka z morkových kostí s kroupami Foto:
Polévka z morkových kostí s kroupami
Foto: isifa.com

PRIMA TIP: Ke konci vaření vyjměte morkové kosti z polévky, vyklepněte z nich morek a servírujte na tenoučkém toustu k polévce, ochuťte černým pepřem a sušeným koriandrem.

Suroviny
hovězí koleno 6 plátků
morkové kosti 5 ks
cibule 2 ks
pórek 2 ks
mrkev 3 ks
řapíkatý celer 3 řapíky
brambory, nastrouhané 2 ks
celer 1 bulva
bouquet garni
petrželka
pár snítek tymiánu
černý pepř, drcený 5 g
domácí vývar 2 l
kroupy 150 g
Postup
1

V hrnci opečte maso ne oleji do hněda. Vyndejte maso a na stejném, oleji osmažte nasekanou cibuli, mrkev a celer, až bude vše lesklé.

2

Vraťte maso a kosti do hrnce, přidejte zbylé ingredience kromě krup, uveďte do varu a na mírném ohni vařte 1 hodinu. Poté do polévky vmíchejte kroupy a vařte ještě půl hodiny.

3

Osolte a posypte nasekanou hladkolistou petrželkou.

Polévka z morkových kostí s kroupami Foto:

Polévka z morkových kostí s kroupami                                                               Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama