Polévka z medvědího česneku s portským vínem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Polévka z medvědího česneku s portským vínem Foto:
Polévka z medvědího česneku s portským vínem
Foto: Michal Šajmir

Medvědí česnek je fantastická jarní bylina s jemně štiplavou chutí a nezaměnitelnou vůní. Užijte si krátké období, kdy se dá sehnat čerstvý a připravte z něj třeba tuto lahodnou polévku, která se hodí i pro slavnostní příležitosti. Je totiž skvostná!

Suroviny
smetana 100 ml
kuřecí vývar 500 ml
brambory, pokrájené na malé kostičky 50 g
šalotka, pokrájená najemno 50 g
portské bílé víno 50 ml
máslo 30 g
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Šalotku zlehka orestujte na másle, přidejte na kostičky nakrájené brambory a podlijte portským vínem. Nechte přejít varem, přidejte vývar a vařte do změknutí brambor.

2

Poté přidejte smetanu a najemno posekané listy medvědího česneku, krátce povařte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Na závěr dochuťte solí a pepřem.

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Článek

Medvědí česnek  Foto:

Medvědí česnek vnese do kuchyně vůni a chuť jara

My Češi jsme národ sběračů a jsme na to náležitě hrdí. Jak jinak si vysvětlit to celonárodní nadšení, když začnou růst houby nebo borůvky? Staronovým obsahem našich košíků...
Videa

reklama

reklama