Polévka z kapra s houbami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Polévka z kapra s houbami Foto:
Polévka z kapra s houbami
Foto: Sladkovodní kuchařka

Polévku z kapra má jistě spousta lidí spojenou s Vánocemi, ale rozhodně stojí za to si ji připravit kdykoliv během roku. A doporučujeme přihodit houby.

Suroviny
hlava a odřezky ze 2 kaprů
voda 1200 ml
mrkev 1 ks
kousek celeru
cibule 1 ks
máslo 2 lžíce
hladká mouka 2 lžíce
čerstvé houby 250 g
drcený kmín
sůl
Postup
1

Očištěné kapří hlavy a odřezky mírně vařte 45 minut v osolené vodě. Mezitím si nahrubo nastrouhejte očištěnou mrkev, petržel a celer, cibuli nakrájejte nadrobno a restujte 5 minut na lžíci másla. Přidejte hladkou mouku a ještě chvíli smažte.

2

Směs přesuňte do hrnce, přeceďte na ni rybí vývar, metličkou rozšlehejte, přidejte houby, kmín, pepř a vařte dalších 30 minut.

3

Maso z hlav a odřezků oberte, nakrájejte na drobné kousky a osmažte na zbytku másla. Osmažené rybí maso zavařte do polévky, dochuťte a podávejte.

Sladkovodní kuchařkaSladkovodní kuchařka

Sladkovodní ryby si svou kuchařku zasloužily nejenom obsahem zdraví prospěšných látek, ale i skvělou chutí, a navíc i snadnou dostupností. Vždyť Česká republika je zemí rybníků, řek a rybářů. Přesto je spotřeba ryb dlouhodobě poměrně nízká, i proto, že si mnoho lidí s jejich úpravou neví rady. Jenže kde najít inspiraci, jak rybí maso chutně a snadno připravit?

Autor Milan Palička se rozhodl široké veřejnosti zpřístupnit své osvědčené rodinné recepty i speciality svých přátel. Sladkovodní kuchařka, výpravná česká kuchařka pro vaření ze sladkovodních ryb, je věnována všem, kdo si chtějí pochutnat na nápaditě upravené rybě, ale přitom vařit rychle a nenáročně.

Kniha obsahuje více než 250 receptů, doplněných celostránkovými fotografiemi hotových jídel.

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press.

Videa

reklama

reklama