Polévka z čočky se špenátem a dýní

Doba přípravy:
Polévka z čočky se špenátem a dýní Foto:
Polévka z čočky se špenátem a dýní
Foto: Kitchen and the City

Také milujete čočkovou polévku? Zkuste tentokrát přidat dýni, nebudete litovat!

Suroviny
máslo 2 lžíce
cibule 1 ks
česnek 4 stroužky
mrkev 3 ks
řapíkatý celer 2 ks
máslová dýně 1/3 ks
větší rajče 1 ks
plátek bio citronové kůry
namočená hnědá čočka 150 g
červená čočka 100 g
špenátové listy
kurkuma 1/2 lžičky
mletý římský kmín 1/2 lžičky
curry 1/2 lžičky
zeleninový vývar 1 l
chilli paprička dle chuti
Postup
1

Hnědou čočku uvařte do poloměkka.

2

Na másle zpěňte cibulku, přidejte pokrájený česnek, citronovou kůru, mrkev, celer, pokrájené rajče a oloupanou dýni.

3

Chvilku restujte a přidejte koření. Zamíchejte, aby se koření krásně rozvonělo, přidejte obě čočky (hnědou i s polovinou vody, ve které se vařila), zalijte vývarem, osolte a vařte do změknutí.

4

Vyndejte citrónovou kůru. Na závěr jen vhoďte do hrnce listy špenátu, zamíchejte a již nevařte. Můžete podávat s kopečkem creme fraiche.

Polévka z čočky se špenátem a dýní 2 Foto: Polévka z čočky se špenátem a dýní; foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama