Polévka s rukolou a ředkvičkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Polévka  s rukolou a ředkvičkami Foto:
Polévka s rukolou a ředkvičkami
Foto: Vlado Kníž

Tentokrát tu máme specialitku pro milovníky polévek – studená polévka s rukolou a ředvičkami, zjemněná bílým jogurtem a s česnekem. Ač se to může zdát na první pohled trochu nečekané, rozhodně ji vyzkoušejte, je to pecka.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
bílý jogurt 500 ml
rukola
ředkvičky 5 ks
česnek 3 stroužky
sůl
Postup
1

Rukolu pokrájejte a nasypte do jogurtu. Z česneku vyndejte klíček, zbytek nakrájejte a přidejte k rukole s jogurtem. Osolte, opepřete a rozmixujte.

2

Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky, nandejte na dno talíře a zalijte směsí z jogurtu. Navrch ozdobte rukolou, ředkvičkou a pokapejte olivovým olejem.

Zdeněk Pohlreich Foto:

Zdeněk Pohlreich, foto: Vlado Kníž

Podívejte se na videorecept a vařte přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama