Polévka s mletým masem, kukuřicí a hráškem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Polévka s mletým masem, kukuřicí a hráškem Foto:
Polévka s mletým masem, kukuřicí a hráškem
Foto: Gurmet

Rychlá variace na klasický hovězí vývar... I z mletého masa můžete připravit výbornou sytou polévku, která zahřeje. Díky křupavé zelenině bude chutnat i dětem.

Suroviny
olej 1 lžíce
středně velká cibule 3 ks
mleté hovězí maso 250 g
mražená kukuřice 150 g
mražený hrášek 150 g
čerstvá hladkolistá petržel
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Na oleji zpěňte cibule nakrájené na nudličky. Přimíchejte mleté hovězí maso, lehce je osmahněte a vařečkou je rozdělte na malé kousky. Osolte, opepřete, přidejte bobkový list, zalijte horkou vodou a mírným varem nechte probublávat asi 20 minut.

2

Přisypte kukuřici a hrášek a vše ještě krátce povařte. Polévku posypte najemno nasekanou petrželkou nebo nasekanou celerovou natí.

Polévka s mletým masem, kukuřicí a hráškem Foto: Gurmet

Polévka s mletým masem, kukuřicí a hráškem, Foto: Gurmet

Gurmet - listopad 2013

Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Na 100 stránkách listopadového čísla Vás čeká 57 receptů na skvělá jídla jak na všední den, tak na svátek.

Tentokrát můžete ochutnat speciality z oblasti Vysočiny. Naučíme Vás také klasickou metodu přípravy masa - konfitování (tímto způsobem připravíme kachní stehýnka) - i jídla, která můžete uvařit pouze v jedné nádobě.

Nedělní oběd bude tentokrát obzvlášť slavnostní, svatomartinský. Pokud si budete dopřávat hojnost mladého vína, poradíme Vám, jak přeměnit vinné zátky v praktickou podložku pod horké nádobí!

Tématem měsíce je také zvěřina, přinášíme tři krásné klasické recepty z masa zajíce, srnky či kance. Najdete tu také nevšední jídla z dýně, typické speciality ze švýcarského kantonu Graubünden a přehled nejzajímavějších olejů a jejich zdravotních benefitů.

Objednejte si půlroční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 150 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama