Polévka s fazolemi, těstovinami a bazalkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Polévka s fazolemi, těstovinami a bazalkou Foto:
Polévka s fazolemi, těstovinami a bazalkou
Foto: profimedia.cz

Tohle je vydatná, rustikální polévka italského venkova, plná skvělé zeleniny, fazolí a nudlí. S teplým křupavým chlebem může být i plnohodnotným obědem.

Suroviny
loupaná rajčata v plechovce 115 g
olivový olej 1 lžíce
cibule 1 ks
kuřecí vývar 1 l
fazolové lusky 125 g
cuketa 2 ks
sůl
těstoviny (nejlépe vermicelli) 55 g
bílé fazole z plechovky 200 g
bazalkové pesto 100 g
několik lístků čerstvé bazalky
Postup
1

Loupaná rajčata nechte okapat, ale šťávu zachovejte na později.

2

Ve velkém hrnci rozehřejte olej a restujte cibuli nakrájenou na kolečka doměkka. Přidejte vývar, snižte teplotu, přikryjte a na mírném ohni vařte 5 minut.

3

Přidejte nakrájené fazolové lusky, cukety a slitou šťávu z rajčat. Ochuťte solí a pepřem a na mírném ohni vařte 30 minut.

4

Vmíchejte těstoviny a bílé fazole. Na mírném ohni vařte dalších 10 minut. Smíchejte rajčata a pesto a přidejte do polévky. Přiveďte opět do varu a polévku hned podávejte posypanou bazalkovými lístky.

Polévka s fazolemi, těstovinami a bazalkou Foto:

Polévka s fazolemi, těstovinami a bazalkou, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama