Polévka miso se skleněnými nudlemi a tofu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Polévka miso se skleněnými nudlemi a tofu Foto:
Polévka miso se skleněnými nudlemi a tofu
Foto: isifa.com

Typická japonská polévka je takový elixír mládí... Nebojte se neznámých surovin, všechny jsou už celkem snadno k sehnání a příprava polévky je s nimi hračka.

Suroviny
sušené mořské řasy wakame 1 lžíce
česnek 2–3 stroužky
čerstvý zázvor o velikosti vlašského ořechu
sezamový olej 1 lžíce
rybí vývar dashi (prodává se granulovaný) 600 ml
pasta miso 2 lžičky
rýžové skleněné nudle 100 g
mrkev 2 ks
jarní cibulky 4 ks
houby shitake 100 g
přírodní tofu (tvrdý) 200 g
čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
1

V misce se studenou vodou nechte změknout řasy wakame, které se během pár minut rozvinou do čerstvého stavu.

2

Oloupejte česnek a zázvor a nakrájejte najemno. Osmahněte na rozehřátém oleji a zalejte vývarem dashi a 400 ml vody. V polévce rozmíchejte pastu miso a dochuťte sójovou omáčkou.

3

Skleněné nudle připravte podle návodu. Až nudle změknou, přeceďte je a nůžkami je nastříhejte na menší kousky.

4

Oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka, omyté cibulky na malé kroužky, řasy wakame na menší kousky, shitake na plátky a tofu na kostičky. Do polévky dejte nejprve mrkev a cibulky, po 5 minutách přidejte tofu, wakame a shitake. Nechte jen chvíli prohřát a servírujte. Do misky dejte skleněné nudle a zalijte je horkou polévkou. Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem. Na stůl dejte sójovou omáčku k dochucení.

Polévka miso se skleněnými nudlemi a tofu Foto: isifa.com

Polévka miso se skleněnými nudlemi a tofu, Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama