Polévka kaldoun

Doba přípravy:
Polévka kaldoun  Foto:
Polévka kaldoun
Foto: Hermína / Prima

Hustá polévka kaldoun je ideální zimní pokrm. Je velmi sytá a hřejivá a s noblesou v ní využijete všechny odřezky, kosti a drůbky třeba z božohódové kachničky.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 11. dílu s tématem PERNATÁ DRŮBEŽ najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
kosti a odřezky z drůbeže
drůbeží drůbky (například kachní žaludky)
řapíkatý celer
mrkev
cibule
nové koření
světlá jíška
širší polévkové nudle
sůl
čerstvě namletý pepř
čerstvá hladkolistá petržel
Postup
1

Do hrnce dejte veškeré kosti a odřezky z jakékoliv drůbeže, přidejte také drůbky. Tučnou kůži vynechte, aby nebyla polévka moc mastná. Zalijte studenou vodou, přidejte řapíkatý celer, cibuli, mrkev a nechte zavařit. Jakmile seberete pěnu, můžete do vývaru přidat pár kuliček nového koření, bobkový list a pár kuliček černého pepře.

2

Když je maso měkké, vývar přeceďte a založte kaldoun. Do hrnce nalijte čirý vývar, zahustěte jíškou, ochuťte bobkovým listem a nechte provařit. Mezitím nakrájejte uvařené maso a zeleninu na kostičky.

3

V jiném hrnci ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny.

4

Do polévky vhoďte nakrájené maso a zeleninu a přihoďte také uvařené nudle. Polévku naservírujte a ozdobte čerstvou petrželkou.

Polévka kaldoun  Foto:

Polévka kaldoun, foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama