Polévka jako plněná paprika

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Polévka jako plněná paprika  Foto:
Polévka jako plněná paprika
Foto: Marek Kučera

Originálnější nápad se málokdy vidí – tahle polévka je opravdu hodně Fresh! Zahřeje, zasytí, pobaví.

Suroviny
olivový olej 2 lžíce
mleté maso 500 g
malá cibule nakrájená na kostičky 1 ks
žlutá paprika nakrájená kostičky 1/2 ks
zelená paprika nakrájená na kostičky 1/2 ks
konzervovaná krájená rajčata 1 plechovka (400 g)
rajčatové pyré 1 malá plechovka
vývar 1 litr
nasekané bylinky – petržel, bazalka a oregano 1 hrst
sůl a čerstvě namletý pepř
syrová rýže (bílá nebo natural) 1 hrnek
případně nastrouhaný tvrdý sýr k podávání
Postup
1

V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje a osmažte na něm mleté maso. Během smažení ho drťte a oddělujte vařečkou. Až bude osmažené dohněda, vyjměte ho a dejte stranou.

2

Do hrnce přidejte zbylý olej a až se rozehřeje, smažte na něm cibuli a papriku asi 3 minuty. Vmíchejte česnek, smažte asi půl minuty, pak přidejte rajčata, pyré, vývar, bylinky a osmažené maso. Polévku osolte, opepřete a na mírném varu vařte asi 30 minut.

3

Mezitím uvařte rýži a nakonec ji vmíchejte do polévky. Podávejte ji případně posypanou sýrem a s čerstvou zelenou petrželkou.

Polévka jako plněná paprika  Foto: Polévka jako plněná paprika; Foto: Marek Kučera

Uložit

Videa

reklama

reklama