Polévka gazpacho

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Polévka gazpacho Foto:
Polévka gazpacho
Foto: Vlado Kníž

Španělé vědí, že polévka nemusí být jen horká. Vyzkoušejte spolu se Zdeňkem Pohlreichem typickou jižní polévku – gazpacho. Hotová je za chvilku a příjemně osvěží váš polévkový repertoár.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
vyzrálá rajčata
cuketa 1/2 ks
salátová okurka 1/2 ks
toastový chléb 4 plátky
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
vinný ocet
mletý římský kmín
sůl
Postup
1

Rajčata zbavte jádřince a nakrájejte. Vložte do mixéru spolu s nakrájenou cibulí, česnekem, cuketou, okurkou, bazalkou a toastovým chlebem zbaveným kůrek. Zakápněte vinným octem, olivovým olejem a dokořeňte římským kmínem, solí a pepřem. Všechny suroviny zpracujte v mixéru.

2

V případě potřeby dokořeňte, nechte ideálně hodinu vychladit, pokapejte olivovým olejem, ozdobte lístky bazalky a podávejte.

Polévka gazpacho Foto:

Teď vaří šéf Foto:

Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento pokrm podle videoreceptu přímo se Šéfem:


Videa

reklama

reklama