Poháry s citronovou pěnou

Doba přípravy:
Počet porcí: 8–10
Poháry s citronovou pěnou  Foto:
Poháry s citronovou pěnou
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Šlehačku milují asi všechny děti, tenhle lehounký dezert ji však nabízí v sofistikované verzi s krémovým sýrem a citronovou chutí, která v horkém létě osvěží…

Článek

Svěží citronový dort  Foto:

22 osvěžujících dezertů s citronem

Milovníci sladkého jistě vědí, že dezertům a moučníkům sluší kvůli vyvážení chutí svěží akcent, kterou obstará kyselý citron.
Suroviny
Pěna:
voda 1,5 lžíce
prášková želatina bez příchuti 1,5 lžíce
žluté přírodní potravinářské barvivo (není nutné)
krémový sýr 340 g
citronový krém (lemon curd) 1 sklenice
Ozdoba:
dílky citronu
lesní ovoce
Postup
1

Citronovou šťávu a vodu dejte do misky, vsypte želatinu a nechte 5 minut stát. Mezitím ušlehejte smetanu do polotuha, přidejte třetinu moučkového cukru, případně obarvěte troškou žlutého barviva a ušlehejte dotuha. V jiné misce utřete krémový sýr, aby byl hladký a nadýchaný. Až budete mít rozpuštěnou želatinu, promíchejte ho s citronovým krémem a zbylým moučkovým cukrem.

2

Vodu se želatinou zahřejte (v mikrovlnné troubě 30 vteřin při nejvyšším výkonu). Promíchejte, aby se želatina zcela rozpustila, pak nechte 3 minuty chladnout (ne déle, jinak by se v ní dělaly hrudky). Až budete promíchávat krémový sýr s citronovým krémem a cukrem, vmíchejte k němu také rozpuštěnou želatinu – nejlépe to jde ručními elektrickými metlami.

3

Jednu třetinu šlehačky teď zlehka zatřete ke krémové směsi se želatinou, pak vmíchejte i zbylou šlehačku. Krém rozdělte do sklenek či misek, přikryjte a dejte na 2 hodiny chladit (můžete až den předem). Před podáváním ozdobte.

Poháry s citronovou pěnou  Foto: Poháry s citronovou pěnou; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Videa

reklama

reklama