Pohár s borůvkami a pistáciemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pohár s borůvkami a pistáciemi  Foto:
Pohár s borůvkami a pistáciemi
Foto: Marek Dienstl

Ideální dezert pro děti je sladký jenom trošku. Zdravý základ z ricotty a zakysanky doplní čerstvé ovoce a opražené oříšky. A vše doplní křupavé cukrářské piškoty. Bleskovka, která potěší...

Při přípravě dezertu postupujte podle video receptu:

Suroviny
ricotta 125 g
cukrářské piškoty 8 ks
čerstvé borůvky
třtinový cukr 1 lžíce
nastrouhaná čokoláda 1 lžíce
hrst nesolených pistácií
hrst lískových oříšků
čerstvá meduňka
Postup
1

Lískové oříšky opražíme nasucho v pánvi.

2

V míse prošleháme ricottu se zakysanou smetanou, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a podle chuti dosladíme třtinovým cukrem. Lískové oříšky nahrubo nasekáme, přimícháme do krému.

3

Do pohárků nadrtíme cukrářské piškoty, zakápneme pomerančovou šťávou, do pohárů nasypeme borůvky a přidáme našlehaný krém. Ozdobíme nasekanými pistáciemi, nastrouhanou čokoládou, lístkem čerstvé meduňky a cukrářským piškotem.

Pohár s borůvkami a pistáciemi 2

Pohár s borůvkami a pistáciemi 3

Pohár s borůvkami a pistáciemi 4

Pohár s borůvkami a pistáciemi 5

Pohár s borůvkami a pistáciemi  Foto: Marek Dienstl

Pohár s borůvkami a pistáciemi. Foto: Marek Dienstl


 

 

 

 

 

Videa

reklama

reklama