Pohankové rizoto s hráškem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pohankové rizoto s hráškem Foto:
Pohankové rizoto s hráškem
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Tradice rizot je u nás neobyčejně silná a v posledních letech ještě posílená přítomností pravého italského risotta s jeho vycizelovanou metodou přípravy.

Když ji aplikujete na znovuobjevenou bezlepkovou superpotravinu pohanku, plnou esenciálních aminokyselin, získáte opravdu nevšední, zdravý a výjimečně vzhledově i chuťově krásný bezmasý jarní pokrm. Už na nic nečekejte, lepší už to nebude!

Suroviny
šalotka nakrájená nadrobno 2 ks
česnek, rozdrcený 3 stroužky
pohanka, propláchnutá 380 g
horký zeleninový vývar 1 litr
voda 625 ml
hrášek 420 g
špenátové listy 1 balení
lístky čerstvé máty 1 hrst
nastrouhaná citronová kůra 1 lžička
jemný měkký kozí nebo ovčí sýr 150 g
sůl a čerstvě namletý pepř
hráškové nebo fazolové klíčky k podávání
Postup
1

Olej rozehřejte na středním stupni ve velkém kastrolu. Smažte na něm 3 až 4 minuty šalotku a česnek, až zvláční. Vsypte pohanku a za promíchávání ji 1 až 2 minuty také osmažte. Zvyšte příkon tepla, vlijte vývar a 250 ml vody a za občasného promíchávání vařte pohanku doměkka asi 20 minut nebo až se tekutina vsákne.

2

Mezitím rozmixujte hrášek, špenát, mátu, citronovou kůru a 375 ml vody. Vzniklou směs a 100 g sýra přidejte k pohance, osolte ji, opepřete, promíchejte a ještě 2 až 3 minuty vařte.

3

Směs rozdělte do misek, ozdobte klíčky a zbylým rozdrobeným sýrem a podle chuti opepřete.

Nápady na kompletní jarní menu najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu Prima FRESH plné nových, svěžích receptů, které je radost vařit, najdete v prodeji již od 8. března.
Videa

reklama

reklama