Pohanka s jogurtem a jahodami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pohanka s jogurtem a jahodami  Foto:
Pohanka s jogurtem a jahodami
Foto: Jezte česky

Ideální snídaně vám dodá dostatek energie, nezatíží vaše tělo ničím škodlivým a ještě si na ní pochutnáte :) Přesně taková je tato pohanková kaše, přidejte do ní jakékoli oblíbené ovoce a nebojte se ani různých ořechů, semínek či sušeného ovoce.

Suroviny
lámaná pohanka 120 g
vanilkový cukr 1 sáček
bílý jogurt 200 g
čerstvé jahody 200 g
Postup
1

Pohanku vsypte do hrnce a zalijte vodou přibližně 1 cm nad okraj. Přiveďte k varu a za průběžného míchání vařte, než se změní v kaši, asi 7 minut. Nechte vychladnout.

2

Hotovou pohanku smíchejte s vanilkovým cukrem a bílým jogurtem. Přendejte do misek a ozdobte na plátky nakrájenými jahodami.

3

Prima tip: Vanilkový cukr můžete nahradit medem. Specifickou chuť pohanky zamaskuje mletá skořice.

Pohanka s jogurtem a jahodami  Foto: Jezte česky

Pohanka s jogurtem a jahodami. Foto: Jezte česky

 

Jezte česky

JEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Videa

reklama

reklama