Pohanka s hummusem a pečenou mrkví

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pohanka s hummusem a pečenou mrkví Foto:
Pohanka s hummusem a pečenou mrkví
Foto: Veganotic

Výborné jídlo z pohanky s opečenou cibulkou, hummusem a pečenou mrkví. Něco takového by měl do jídelníčku zařadit vegetarián, vegan i masožravec!

Suroviny
pohanka 1 a 1/2 hrnku
cibule 1 velká nebo 2 střední
zeleninový vývar 300 ml
hummus cca 300 g
mladá mrkev 1 svazek
javorový nebo agáve sirup 1–2 lžíce
microgreans nebo klíčky
Postup
1

Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Mrkev dobře omyjte a očistěte kartáčkem (neloupejte). Mladou mrkev podélně rozkrojte, pokud máte jen "starou", klasickou mrkev, nakrájejte ji šikmo na cca 2 cm velké špalíčky.

2

Mrkev na plechu potřete olivovým olejem smíchaným s javorovým či agáve sirupem a osolte. Vložte do trouby a pečte cca 15 minut. Pohanku dobře propláchněte ve studené vodě, dejte do hrnce společně se zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, dokud pohanka není měkká a nevstřebá všechen vývar.

3

Dle potřeby přilejte trochu vývaru. Cibulku nakrájejte nadrobno a opékejte na rozpáleném oleji asi 10 minut, dokud není pěkně měkká. Poté ji i s olejem vmíchejte do uvařené pohanky. Na talíř nandejte pohanku, na ní navrstvěte hummus a několik kousků mrkve. Posypte microgreens a podávejte!

Pohanka s hummusem a pečenou mrkví 2 Foto:

Pohanka s hummusem a pečenou mrkví; foto: Veganotic

Veganotic Foto:

Inspirujte se u Veganotic!

Veganotic je blog se stovkami receptů, které dokazují, že jíst vegansky je nejen etické, ale může to být také nad očekávání chutné. Dortíčky, koláče, pizzy, guláše, snídaně, večeře i něco jen tak na chuť – nic není problém.

Proč podporovat zabíjení a všechna zvěrstva živočišné výroby, když si jde život užít stejně dobře, ne-li lépe bez nich? Nakoukněte a přeneste i vy vaše stravování do 21. století.

Videa

reklama

reklama