Podzimní salát s dýní a řepou

Doba přípravy:
Podzimní salát s dýní a řepou Foto:
Podzimní salát s dýní a řepou
Foto: Coolinářka

Je už sice podzim a trochu sychravo, počasí, kdy moc chuť na salát nemáme. Ale tento, z těch nejlepších podzimních surovin, si rozhodně zamilujete!

Suroviny
salát polníček
střední červená řepa 1 ks
menší dýně Hokkaido 1/2 ks
vlašské ořechy
sýr Niva
balzamiková redukce
sůl
Postup
1

Nejprve dejte péct červenou řepu. Důkladně omytou, ale neoloupanou ji položte na alobal, osolte ji a pokapejte olivovým olejem a redukcí z balzamikového octa.

2

Řepu zabalte do alobalu a položte ji do větší zapékací mísy nebo pekáčku, aby se tam později vešla i nakrájená dýně. Dejte ji péct do trouby na 180 °C doměkka (asi 40 minut).

3

Mezitím si nakrájejte umytou dýni na měsíčky, tento typ nemusíte loupat. Asi po 2 minutách pečení řepy k ní přidejte do pekáče i nakrájenou dýni, kterou pokapejte olivovým olejem a osolte.

4

Společně pečte ještě asi 20 minut, aby dýně změkla a lehce zezlátla. Upečenou červenou řepu nechte lehce zchladnout, aby se dala oloupat a nakrájet na měsíčky.

5

Do mísy dejte salát polníček, na něho nakrájenou červenou řepu a dýni, navrch rozdrobenou nivu a nasekané vlašské ořechy. Nakonec vše pokapejte olivovým olejem, balzamikovou redukcí a osolte.

6

Salát ihned podávejte, může být klidně trochu vlažný.

Podzimní salát s dýní a řepou 2 Foto: Podzimní salát s dýní a řepou; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Uložit

Videa

reklama

reklama