Podještědský foucmouk se švestkovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 3
Foucmouk se švestkovou omáčkou - Obrázek 9 Foto:
Foucmouk se švestkovou omáčkou - Obrázek 9
Foto: All

Připravte si s Markétou jednoduchý moučník ze surovin, které ve spíži najde každá hospodyňka.

Suroviny
nočky:
máslo 100 g
dětská krupice 1 dávka
mléko 1 dávka
cukr moučka 1 dávka
Švestková omáčka:
sušené švestky 1 dávka
červené víno nebo švestkový likér 1 dávka
švestková povidla 1 dávka
skořicový cukr 1 dávka

Nejprve si připravte omáčku. Na pánvičce smíchejte povidla a červené víno nebo ještě lépe švestkový likér. Přidejte sušené švestky a trochu skořicového cukru a nechte chvíli provařit, aby se vypařil alkohol. Odstavte a nechte stranou.

 

Na nočky si rozpusťte čtvrtku až půlku kostky másla, přidejte dětskou krupici, orestujte a přidejte mléko, aby směs měla hustší konzistenci. Na chuť můžete přidat nastrouhanou citronovou kůru a trochu cukru. Pomocí dvou lžic vytvarujte ze směsi úhledné nočky.

 

Servírujte nočky s omáčkou, přidejte i sušené švestky. Dezert jemně poprašte moučkovým cukrem a nastrouhejte na něj trochu perníku.

 

Foucmouk se švestkovou omáčkou - Obrázek 1 Foto:

 

Další novinky a zajímavé tipy najdete na novém facebooku pořadu Božské dorty od Markéty.

Videa

reklama

reklama