Poctivý domácí boršč

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Poctivý domácí boršč  Foto:
Poctivý domácí boršč
Foto: Karolína domácí kuchařka

Receptů na boršč je spousta, asi jako na naši svíčkovou :) Jde jen o to, najít si ten správný, který vám bude vyhovovat chutí i konzistencí. O ten svůj oblíbený se s námi podělila Karolína, domácí kuchařka. Vyzkoušíte?

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
přední hovězí maso 400 g
celý černý pepř 5 kuliček
celé nové koření 3 kuličky
brambory (velikosti řepy) 3 ks
máslo 2 lžíce
cibule 1 ks
mrkev 2 ks
celer 1/4 ks
bílé hlávkové zelí 1/4 hlávky
mletá sladká paprika 1 lžička
ocet 2 lžíce
cukr krupice 1–2 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
zakysaná smetana k podávání
čerstvá hladkolistá petrželka na ozdobu
Postup
1

Do hrnce nalijte zhruba 1,5 litru studené vody a vložte do ní hovězí maso. Přidejte sůl, bobkové listy, pepř a nové koření a vařte na velmi mírném plameni doměkka. Bude to trvat minimálně dvě hodiny. Hotový vývar přeceďte do druhého hrnce.

2

Přidejte do něj brambory a červenou řepu, obojí oloupané a nakrájené na kostičky, a opět přiveďte k varu.

3

Zatímco se brambory a řepa vaří, rozpusťte si na pánvi máslo. Nechte na něm zesklovatět cibuli, pak přidejte i mrkev, celer a zelí, vše očištěné a nakrájené, a za občasného promíchání opékejte dozlatova.

4

Zeleninu z pánve přidejte do polévky a s ní i sladkou papriku, protlak, ocet a cukr a společně vařte ještě zhruba půl hodiny, až jsou všechny suroviny měkké a jejich chutě se propojí.

5

Před dokončením boršč ochutnejte a dolaďte ho solí, octem, cukrem i pepřem tak, aby vám vyhovoval.

6

Hotový boršč na talířích ozdobte kopečkem kysané smetany a petrželkou.

Poctivý domácí boršč  Foto:

Poctivý domácí boršč                                                                              Foto: Karolína, domácí kuchařka

Karolína, domácí kuchařka

Karolína, domácí kuchařka - kniha Foto:

Karolína Kamberská

Kniha je oslavou domácího vaření. Gastronomická novinářka, písničkářka a matka tří dětí Karolína Kamberská ve svých receptech vychází z tradic našich babiček, ale přetváří je pro 21. století. Recepty předávané z generace na generaci, kuchařská invence i inspirace z cest tvoří praktickou výbavu pro všechny, kterým záleží na tom, aby chvíle u společného stolu byly malou každodenní radostí.

Podstatným rozšířením nabídky jídel z televizního pořadu "Karolína, domácí kuchařka" vznikla pestrá kolekce receptů, které vám pomohou vařit nápaditě, z dostupných surovin a v krátkém čase. Karolína dobře zná z vlastní zkušenosti všechny zapeklité situace, které moderní hospodyně doma čekají. A její kuchařka je řeší s bravurou, vtipem a pochopením.

Videa

reklama

reklama