Poctivá sekaná s bramborovým pyré s bylinkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Poctivá sekaná s bramborovým pyré s bylinkami  Foto:
Poctivá sekaná s bramborovým pyré s bylinkami
Foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

Dobře připravená sekaná je vážně velká dobrota a kuchař Martin Kincl vám ukáže, jak z ní udělat skutečně luxusní pokrm. Doplňte ji výtečnou bramborovou kaší s bylinkami a piniemi, okurkovým relishem, osmaženou cibulkou a hořčičnou omáčkou.

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 17.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

Suroviny
mleté hovězí maso 500 g
vepřové mleté maso 500 g
brambory 600 g
čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, šalvěj, oregano, hladkolistá petržel)
piniové oříšky 1 lžíce
kyselé okurky 100 g
střední cibule 3 ks
hrubozrnná hořčice 1 lžíce
drcený kmín 1/2 lžičky
sůl a čerstvě namletý pepř
česnek 3 stroužky
solamyl 1 lžička
dijonská hořčice 1 lžíce
Postup
1

Vepřové a hovězí mleté maso osolte, opepřete, přidejte solamyl, nastrouhaný česnek, drcený kmín a důkladně míchejte a hněťte asi 10 minut. Poté vytvarujte váleček o průměru 5–7 cm a v pekáči pečte asi 45 minut na 180 stupňů.

2

Ve vodě uvařte oloupané a nakrájemé brambory společně s větvičkou rozmarýnu. Poté zceďte, propasírujte přes cedník do misky, do které přidejte nasekané bylinky, piniové oříšky, máslo a důkladně promíchejte.

3

Jednu očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli orestujte na oleji, poté k ní přidejte nastrouhanou okurku a hrubozrnou hořčici. Promíchejte, 2 minuty povařte a okurkový relish je hotov.

4

Zbývající cibuli nakrájejte na slabá kolečka, obalte v mouce a osmažte v rozpáleném oleji dokřupava.

5

V kastrůlku rozehřejte smetanu s dijonskou hořčicí, krátce povařte.

6

Na talíře dejce bramborové pyré, nakrájenou sekanou, okurkový relish, navrch dejte osmaženou cibulku a zalijte hořčicovou omáčkou.

Poctivá sekaná s bramborovým pyré s bylinkami  Foto: Poctivá sekaná s bramborovým pyré s bylinkami; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na Primě PLAY.

V osmé epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Kristýny Leichtové a její maminky Ireny. S diváky se podělily o houbové karbanátky a rybízový sněhový koláč.

Pečeme podle hvězd - 8.díl Foto: Pečeme podle hvězd – 8.díl; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Uložit

Videa

reklama

reklama