Plzeňský naložený romadur zvaný "pivák"

Doba přípravy:
Počet porcí: 3
Plzeňský naložený romadur zvaný "pivák"  Foto:
Plzeňský naložený romadur zvaný "pivák"
Foto: archiv Sedlčanský Hermelín

Kdo by nemiloval naložený hermelín? Pokud si potrpíte na výrazné chutě, oceníte tento recept, ve kterém se snoubí hodně "voňavý" sýr a dobré pivo. Tohle je zkrátka chuťovka pro fajnšmekry.

Článek

Hanácká nálož s fazulou a čočkou  Foto:

13 receptů na neodolatelně dobré nakládané sýry

Nakládané sýry mají v tuzemsku velkou tradici... Vždyť dobře naložený hermelín je stálicí v nabídce mnoha hospod jako oblíbená chuťovka k pivu. Nakládat se ale dají téměř...
Suroviny
Sedlčanský Romadur 3 ks
bílá cibule 1 ks
červená cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
nakládané perličkové cibulky 2 lžíce
pár kuliček celého černého pepře
mletá sladká paprika 1 lžička
sůl 1 lžička
slunečnicová semínka 1 hrst
plzeňské pivo 200 ml
hrubozrnná hořčice 2 lžíce
Postup
1

Romadury rozkrojte a posypte z obou stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte chvíli odležet. Můžete přiklopit.

2

Česnek a obě dvě oloupané cibule nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte romadur a přiklopte.

3

Proložené romadury začněte vrstvit do sklenice spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem a černým pepřem.

4

Nakonec rozmíchejte v nádobce, ze které se vám bude dobře nalévat, olej, hořčici a Plzeň, červenou papriku a sůl. Zalejte jimi sýr, tak aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zaklapněte a nechejte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Tento „pivák“ se nejlépe hodí zakusovat pivním rohlíkem a k tomu nesmí chybět kyselá okurka.

Plzeňský naložený romadur zvaný "pivák"  Foto: Plzeňský naložený romadur zvaný "pivák" ; foto: archiv Sedlčanský Hermelín

Videa

reklama

reklama