Plněný kulatý chléb

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 kg bochník
Plněný kulatý chléb Foto:
Plněný kulatý chléb
Foto: isifa.com

Tenhle chleba je výborný sám o sobě, ale dobře se hodí k různým salátům a studeným masům nebo jako příloha při grilování.

Suroviny
sušené droždí 20 g
cukr 30 g
sůl 15 g
máslo 30 g
vlažná voda 625 g
Na náplň:
sušená rajčata 100 g
olivy, vypeckované a rozpůlené 100 g
rukola, nasekaná 1 hrst
sýr Pecorino, nastrouhaný 50 g
Postup
1

Smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl. Vmasírujte máslo do suché směsi. Postupně přidávejte vlažnou vodu a vypracujte měkké těsto. Kdyby těsto bylo příliš suché, můžete přidat trochu vody.

2

Těsto hněťte alespoň 10 minut, dokud není hladké a pružné. Dejte těsto na pomoučenou plochu a přikryjte vymazanou fólií. Nechte kynout asi 15 minut, dokud asi dvakrát nezvětší svůj objem.

3

Rozválejte těsto do čtyřúhelníku asi 1 cm silného, 60–70 cm dlouhého a asi 20 cm širokého.

4

Nasypte ingredience náplně do středu obdélníku a pokropte olivovým olejem. Těsto přeložte přes náplň, aby vznikl dlouhý válec. Konce válce spojte a stiskněte dohromady, aby vznikl kruh.

5

Kruh z těsta položte na vymazaný pečicí plech a na teplém místě ho nechte opět zdvojnásobit objem. Vršek poprašte moukou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 35 minut nebo dokud chleba nebude zlatohnědý. Podávejte teplý.

Plněný kulatý chléb Foto:

Plněný kulatý chléb                                                                                             Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama