Plněné žampiony na grilu

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Plněné žampiony na grilu  Foto:
Plněné žampiony na grilu
Foto: Petr Klemeš / PEDRO LOCO

Velmi chutný a jednoduchý recept na suroviny i přípravu, který můžete pojmout jako pestrou přílohu nebo hlavní chod.

Suroviny
velké žampiony 4 ks
prosciutto 100 g
čerstvé oregano 2 snítky
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Houbám vyloupněte nohu, kterou společně se šunkou, parmezánem, česnekem a chilli papričkou nasekejte na menší kousky.

2

Směs řádně promíchejte, osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a přidejte čerstvé oregano. Klobouky žampionů zakápněte olivovým olejem.

3

Naplňte směsí klobouky tak, aby lehce přetékaly, při grilování totiž zmenší svůj objem přibližně o polovinu. Rozpalte gril na střední teplotu, rošt potřete tukem a vložte žampiony. Pečte přibližně 15 minut.

4

Podávejte jako přílohu ke grilovanému masu nebo při větším množství jako hlavní chod společně s čerstvou bagetou či olivovým chlebem.

5

Prima tip: Náplň můžete obohacovat podle toho, co najdete doma, avšak kombinace sýr – šunka – bylinky by měla být zachována.

Plněné žampiony na grilu  Foto: Petr Klemeš / PEDRO LOCO

Plněné žampiony na grilu , Foto: Petr Klemeš / PEDRO LOCO

Při přípravě tohoto receptu můžete použít jakoukoli chilli papričku, ideálně Habanero, nebo jiné „chinense“.

Zorientujte se v druzích chilli papriček v obsáhlém článku:

Článek

Chilli - paleta chutí i pálivosti  Foto:

Vyznáte se v druzích chilli papriček? Poznejte širokou paletu chutí i pálivosti

Poslední dobou se u nás začíná těšit větší oblibě plodina veskrze exotická, avšak ne úplně neznámá. Mnozí ji opěvují a neumějí si bez ní představit téměř každé jídlo,...

Zdroj: www.pedroloco.eu

 

 


Videa

reklama

reklama