Plněné vepřové kotlety

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Plněné vepřové kotlety Foto:
Plněné vepřové kotlety
Foto: profimedia.cz

Plněné kotlety mladým špenátem, brambory a zelenina - jednoduchá, ale osvědčená kombinace na které si všichni pochutnají.

Suroviny
vepřová kotleta bez kosti 4-6 ks
mladý špenát 100 g
červená cibule 1 ks
žampiony 250 g
sůl
čerstvě namletý pepř
při podávání:
bramborové klínky
v páře připravená zelenina
Postup
1

Do každé kotlety vyřízněte kapsu. Dejte stranou, aby se maso ohřálo na pokojovou teplotu, aby se tolik nesmrsklo při pečení.

2

Do hrnce s malou vrstvou slané vařicí vody dejte špenát. Duste 2 minuty, potom vyndejte, nechte okapat a prolijte studenou vodou. Přebytečnou vodu vyždímejte.

3

Rozehřejte olej a opékejte cibuli asi 1 minutu, potom přidejte houby a opékejte je, dokud nezměknou. Ochuťte solí a pepřem, vyndejte z pánve a smíchejte se špenátem. Směsí naplňte kapsy v kotletách.

4

Rozehřejte zbývající olej na střední teplotu a opékejte na něm maso, dokud nebude ze všech stran hnědé a zcela propečené. Dochuťte. Aby se maso nepřipeklo, můžete přidat trochu vody. Podávejte s opečenými bramborovými klínky a v páře podušenou zeleninou.

Plněné vepřové kotlety Foto:

Plněné vepřové kotlety, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama