Plněné Portobello houby ve stylu caprese

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Plněné portobello houby ve stylu caprese  Foto:
Plněné portobello houby ve stylu caprese
Foto: All

Velké hnědé žampiony Portobello si přímo říkají o nějakou výtečnou náplň. Zkuste třeba tuto ve stylu caprese, s mozzarelou, čerstvými rajčaty, bazalkou a balzamikovým glazé.

Suroviny
Česnekové máslo:
máslo 2 lžíce
čerstvá hladkolistá petrželka, najemno nasekaná 1 lžíce
Houby:
velké Portobello žampiony bez nožičky 5 ks
čerstvá mozzarella nakrájená na tenké plátky 2 koule
cherry nebo švestková rajčátka nakrájená na plátky 1 hrnek
čerstvá bazalka nasekaná nahrubo
Glazé:
hnědý cukr 2 lžíce
Postup
1

Předehřejte troubu na nevyšší teplotu v nastavení gril a mřížku umístěte doprostřed trouby.

2

Smíchejte všechny ingredience na česnekové máslo v malém rendlíčku na mírném plameni a míchejte, dokud se vše nepropojí. Máslem potřete zvrchu klobouky hub a pomazanou stranou je rozložte na plech vyložený pečicím papírem.

3

Do každého kloboučku rozdělte plátky mozzarelly a rajčat a grilujte v troubě, až se sýr rozpustí a začne zlátnout (asi 8 minut).

4

Mezitím si připravte glazé. Smíchejte cukr a balzamikový ocet v malém rendlíčku a na vyšším plameni přiveďte k varu. Oheň zmírněte a nechte 5–8 minut vařit, až směs zhoustne a zredukuje se na glazé.

5

Při podávání pokapejte houby připraveným glazé, ozdobte bazalkou a dochuťte vločkovou solí.

Plněné portobello houby ve stylu caprese 2 Foto:

Plněné portobello houby ve stylu caprese  Foto:

Plněné portobello houby ve stylu caprese, foto: cafedelites.com

Videa

reklama

reklama