Plněné papričky se sýrem a salsou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Plněné papričky se sýrem a salsou Foto:
Plněné papričky se sýrem a salsou
Foto: Marek Bartoš / Grilování

Až dogrilujete hlavní chod, je čas připravit si nějaké chuťovky k vínu či pivu. Plněné chilli papričky jsou jednoduché a všeobecně oblíbené. Jak by ne? Jsou zkrátka super!

Suroviny
zelené chilli papričky, nejlépe jalapeňo 8 ks
Rajčatová salsa:
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
konzervovaná loupaná rajčata 400 g
čerstvé oregano 15 g
Náplň:
čerstvý kozí měkký sýr 125 g
ricotta 50 g
čerstvá máta 15 g
mořská sůl
čerstvá červená chilli paprička 1 ks
čerstvě mletý černý pepř
řecký bílý jogurt k podávání
Postup
1

Nejprve si připravte rajčatovou salsu. V kastrolu na rozehřátém oleji osmažte cibulku a česnek, až změknou. Vlijte rajčata i s nálevem, vmíchejte nakrájenou petržel a oregano a nechte asi 10 minut povařit. Salsu nakonec propasírujte přes síto a dejte ji stranou.

2

Na náplň v misce promíchejte kozí sýr, ricottu, mátu a chilli papričku. Podle chuti osolte a opepřete. Z papriček odkrojte vrchní část se stopkou a dejte ji stranou. Odstraňte semeníky a papričky naplňte sýrovou směsí. Přiklopte odkrojenými vršky a přichyťte je párátky.

3

Gril rozpalte na 230–320 °C a papričky grilujte na tukem potřeném roštu asi 10 minut, až změknou. Pravidelně je obracejte. Podávejte je s rajčatovou salsou, případně s řeckým jogurtem.

Plněné papričky se sýrem a salsou Foto:

Plněné papričky se sýrem a salsou, foto: Marek Bartoš / Grilování

Další recepty z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha Grilování najdete v novém letní čísle časopisu Prima FRESH, který je v prodeji od 11. června.

Prima Fresh grilování Foto:

Článek

Prima FRESH léto 2015  Foto:

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.
Videa

reklama

reklama