Plněné papričky jalapeños

Doba přípravy:
Počet porcí: 2-4
Plněné papričky jalapeños Foto:
Plněné papričky jalapeños
Foto: Šéf na grilu II.

Výborná chuťovka rozjede každou letní party. Pikantní chuť papriček skvěle doplní výrazná chuť vyzrálého čedaru.

Suroviny
papričky jalapeño 12 ks
speciální výbava:
grilovací tácek
cibule, jemně nasekané 40 g
čerstvý koriandr, nasekaný 40 g
čerstvý smetanový sýr 200 g
kmín 10 g
sýr čedar, uzrálý, nakrájený na proužky 60 g
mořská sůl 1 špetka
Postup
1

Připravte si papričky: podélně je rozkrojte napůl tak, že vám z papriček vznikne tvar lodičky. Z každé jalapeño vyškrábejte pomocí lžíce všechna semínka a žebírka.

2

Smíchejte všechny ingredience na náplň kromě proužků sýra.

3

Každou polovinu papričky naplňte připravenou náplní a na závěr na každou položte proužek sýra.

4

Připravte gril na přímé grilování. Papričky naskládejte na grilovací tácek a grilujte. Jakmile se na sýru začnou tvořit bublinky a lehce zhnědne, jsou papričky hotové.

Plněné papričky jalapeños Foto: Šéf na grilu II.

Plněné papričky jalapeños, Foto: Šéf na grilu II.

Šéf na grilu IIŠéf na grilu II

V pokračování úspěšné knihy Šéf na grilu, vám Zdeněk Pohlreich poradí více než 90 tipů na skvělé steaky, hamburgery, zeleninové saláty, ryby, dezerty, ale i koktejly.

Poradí vám, jak připravit perfektní menu na vaši zahradní párty, na které budete „šéfem“ právě vy!

 

 

Videa

reklama

reklama