Plněné lilky

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Plněné lilky Foto:
Plněné lilky
Foto: isifa.com

Tyto lilky můžete podávat jako přílohu k masu, ale jsou tak dobré a vydatné, že mohou zastat i hlavní jídlo.

Suroviny
cibule 2 ks
česnek 2–3 stroužky
tvrdá rajčata 3–4 ks
čerstvá petržel 1 hrst
sůl
černý pepř
lilek 2 ks
cukr 2 lžička
Postup
1

Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm nakrájenou cibuli doměkka. Přidejte rozdrcený česnek, rajčata (sloupnutá a nasekaná), petržel a koření. Na velice mírném ohni vařte 15–20 minut, dokud nezískáte hustou omáčku.

2

Ostrým nožem udělejte do lilků podélně 3 hluboké řezy, vždy od kulatého konce a konec se stopkou nechte vcelku. Lilky položte na pekáč, do řezů nalijte lžící omáčku a zbylou přelijte přes lilky a posypte cukrem. Navrch nastříkejte citronovou šťávu a zbytek oleje.

3

V troubě předehřáté na 180 °C pečte přikryté 30–40 minut a na posledních 10 minut pokličku sundejte. Lilky musí být měkké, kdyby byly hodně velké, prodlužte dobu pečení.

4

Podávejte s jogurtem a plackovým chlebem, abyste mohli vytřít všechnu šťávu.

Videa

reklama

reklama