Plněná rajčata

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
ČVSPŽ – plněná rajčata

Plněná rajčata jsou velmi oblíbený předkrm. K nasládlé chuti rajčat je vhodné použít náplň s výraznější chutí, o tu se v tomto receptu postarají tuňák, kapary, ančovičky a citronová šťáva.

Už za týden, 2. listopadu si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!


Suroviny
majonéza 2 lžíce
konzervovaný tuňák 200 g
naložené ančovičky 4 ks
solené kapary (opláchnuté ve vodě a okapané) 1 lžíce
čerstvý tymián na ozdobu
Postup
1

Pusťte se do přípravy rajčat. Odkrojte jejich vrchní část jako čepici a pomocí lžičky vydlabejte dužinu (tu si ponechejte stranou, budete ji potřebovat). Rajčata otočte dnem vzhůru, aby vytekla všechna zbývající šťáva. Vrchní část rajčat si ponechte na závěr na ozdobu.

2

Do kuchyňského mixéru dejte okapaného tuňáka z konzervy, kapary, naložené ančovičky, citronovou šťávu, dužinu z rajčat a vše společně promixujte.

3

Do směsi přidejte majonézu, ochutnejte a dle chuti ji můžete ještě přidat.

4

Tuňákovou směsí naplňte vydlabaná rajčata, ozdobte je lístky čerstvého tymiánu a odkrojenými čepičkami. Ihned podávejte.

Česko vaří s PohlreichemNová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Videa

reklama

reklama