Plněná kuřecí prsa se šťouchanými brambory s hořčicí

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Plněná kuřecí prsa se šťouchanými brambory Foto:
Plněná kuřecí prsa se šťouchanými brambory
Foto: isifa.com

Dodejte kuřecím prsíčků šťavnatost a chuť díky náplni s italským akcentem. Podávejte s neotřelou přílohou – klasické šťouchané brambory oživte hrubozrnnou hořčicí.

Suroviny
Kuře
kuřecí prsa bez kůže 4 ks
mozzarella 4 plátky
parmská šunka 4 plátky
sůl a čerstvě namletý pepř
Brambory
brambory 1 kg
hrst řeřichy nebo potočnice
hrubozrnná hořčice 30 ml
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Kuřecí prsa nařízněte ostrým nožem uprostřed tak, aby vznikla kapsa. Naplňste každé prsíčko plátkem mozzarelly a dvěma bazalkovými lístky. Každý kus masa obalte plátkem parmské šunky a vložte do zapékací misky. Osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem. Pečte 30 minut v troubě rozehřáté na 180 ˚C.

2

Brambory omyjte a uvařte v osolené vodě doměkka, slejte. Řeřichu nebo potočnici nasekejte nahrubo. Brambory oloupejte (nebo pokud jsou to nové brambůrky s tenkou čerstvou šlupkou, můžete ji nechat) a rozmačkejte nahrubo šťouchadlem nebo vidličkou. Vmíchejte olivový olej, hořčici a nasekané bylinky. Dochuťte solí a pepřem.

Videa

reklama

reklama