Placičky z quinoy s koriandrovým dipem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Placičky z quinoy s koriandrovým dipem Foto:
Placičky z quinoy s koriandrovým dipem
Foto: Michal Šajmir

Quinoa je fantastická surovina, kterou nemusíte používat jen jako přílohu. Zkuste z ní udělat výborné křupavé placičky se svěžím koriandrovým dipem. Tahle forma přípravy bude mít úspěch i u dětí a strávníků s konzervativním přístupem k jídlu :)

Suroviny
Placičky:
quinoa 300 g
pórek 200 g
červené fazole z plechovky 200 g
olivový olej 2 lžíce
vejce 2 ks
pohanková mouka 1 lžíce
čerstvě strouhaný parmezán 2 lžíce
hladkolistá petržel, nasekaná 2 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
olej na smažení
DIp:
bílý jogurt 250 g
středně velká červená cibule 2 ks
čerstvý koriandr, nasekaný 4-5 lžic
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Připravte quinou podle návodu na obalu a nechte vychladnout.

2

Pórek nakrájený na kolečka poduste na lžíci oleje a nechte zlehka vystydnout. Přidejte ke quinoe, smíchejte s rozšlehaným vejcem, fazolemi, moukou, parmezánem a petrželkou. Podle chuti osolte a opepřete.

3

Tvořte malé placičky a smažte na pánvi z každé strany asi 3 minuty do zlatohněda. Podávejte s koriandrovým dipem.

4

Na dip si v misce smíchejte jogurt, najemno nakrájenou cibuli a koriandr. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte vychlazené.

Quinoa je výjimečná surovina, která prozatím v Čechách čeká na masové objevení. Pokud se o ní chcete dozvědět víc, máme pro vás článek...

Článek

Quinoa  Foto: Thinkstock

Quinoa je vzácný poklad Inků

Quinoa (merlík čilský) je rostlina pocházející z Jižní Ameriky. Její semena se tradičně používala jako obilnina – mlela se z nich mouka nebo sloužila k přípravě kaší a ...

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Videa

reklama

reklama