Pizza se slaninou, růžičkovou kapustou a parmezánem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2 pizzy
Pizza se slaninou, růžičkovou kapustou a parmezánem s Foto:
Pizza se slaninou, růžičkovou kapustou a parmezánem s
Foto: Sweet pixel blog

Připravte si pravou domácí pizzu. Rajčatová omáčka, slanina, růžičková kapusta a parmezán dohromady tvoří dokonalou souhru.

Suroviny
čerstvé droždí 1/4 ks
med 1 lžička
olivový olej 1 lžíce
pizza:
rajčatové pyré 150 ml
worcesterová omáčka 1 lžíce
česnek, prolisovaný 2 stroužky
sůl
růžičková kapusta, nakrájená nadrobno 150 g
parmezán 100 g
Postup
1

Do malé misky rozdrobte droždí a nalijte trochu teplé vody. Přidejte med, pořádně promíchejte a nechte 10 minut stát.

2

Do větší mísy nalijte rozpuštěné droždí, přidejte olej, asi 200 ml teplé vody a mouku. Směs řádně promíchejte, dokud není veškerá mouka mokrá. Podle potřeby přidejte mouku nebo teplou vodu.

3

Těsto vyklopte na pomoučenou plochu a rukou zpracujte do hladkého bochánku, který dejte do suché a čisté mísy a přikryjte potravinovou fólií. (Mísu je dobré potřít trochou oleje, aby se těsto nepřilepilo.)

4

Mísu s těstem odložte na teplé místo na 1 až 2 hodiny, nebo dokud nezvětší objem dvakrát.

5

Těsto rozdělte na půlky a znovu zpracujte na hladké bochánky. Přikryjte fólií a na chvíli dejte opět stranou.

6

Mezitím si připravte rajčatovou omáčku. Do misky nalijte rajčatové pyré, přidejte worcester, česnek a bazalku, okořeňte a promíchejte.

7

Na plech nebo do koláčové formy dejte první část těsta. Prsty vytáhněte těsto do tenkého kola o průměru asi 30 cm. To samé udělejte s druhou částí těsta.

8

Obě pizzy potřete rajčatovou omáčku, rozložte rovnoměrně slaninu, růžičkovou kapustu a posypte parmezánem.

9

V troubě předehřáté na 200°C pečte asi 20 minut nebo dokud okraje těsta nejsou dozlatova. Pizzu podávejte teplou a rozřezanou na osminy.

Pizza se slaninou, růžičkovou kapustou a parmezánem  Foto: Sweet pixel blog

Pizza se slaninou, růžičkovou kapustou a parmezánem  Foto: Sweet pixel blog

Pizza se slaninou, růžičkovou kapustou a parmezánem , Foto: Sweet pixel blog

 

Sweet pixel blogNejen sladké pokušení...

Sweet pixel blog je o propojení dvou mých vášní  jídla a fotografování. Jídlu se intenzivně a bez přestávek věnuji od léta roku 1985. K fotografování jsem se shodou šťastných okolností dostala o 25 let později a tato událost se zcela překvapivě a nečekaně stala významným mezníkem v mém životě.

Důležité jsou ty hodiny a dny, kdy se zavřu do kuchyně a připravuji, krájím, vařím, míchám, ochutnávám, peču, zdobím, upravuji, běhám se stativem v kuchyni, nadávám, clona, čas, krocení světla, odrazy, odlesky a cvak, cvak ... a nakonec, když se všechny pixely poskládají tak, jak jsem od začátku chtěla, a já pojídám výsledný produkt svého snažení, přijde přesvědčení, že takhle vypadá jeden z nejskvělejších koníčků vůbec... :-) Jana Klinkovská

 

Videa

reklama

reklama