Pizza s tuňákem a rajčaty

Doba přípravy:
Počet porcí: 2 pizzy
Pizza s tuňákem a rajčaty Foto:
Pizza s tuňákem a rajčaty
Foto: profimedia.cz

Itálie dala světu mnoho lahůdek a pizza patří zaručeně mezi nejoblíbenější. Přípravu usnadní a urychlí hotové těsto, stačí ho jen rozválet na požadovaný tvar a obložit podle chuti. Výrazný tuňák prudkým zapečením mírně zesládne a harmonicky doplní šťavnatá cherry rajčátka a pikantní kapary.

Suroviny
cibule 1 ks
olivový olej 4 lžíce
sušené oregano 1 lžička
špetka krupicového cukru
sůl a čerstvě namletý pepř
tuňák ve vlastní šťávě 1 konzerva
kapary, nadrobno nasekané 2 lžíce
těsto na pizzu 400 g
hladká mouka na pomoučení
rajčatová omáčka (tzv. sugo) 200 g
rukola 1 velká hrst
Postup
1

Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Cibuli nakrájejte na tenké plátky.

2

V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opékejte cibuli, až zesklovatí. Vsypte ji do misky a do volné pánve dejte rajčata, oregano a cukr. Osolte, opepřete a poduste zhruba 4 minuty, až rajčata změknou.

3

Tuňáka slijte, rozdělte vidličkou na sousta a promíchejte s kapary.

4

Těsto rozdělte na dvě poloviny a postupně je vyválejte na pomoučené ploše na tenký plát. Pomocí válečku jej přeneste na připravený plech a potřete zlehka olivovým olejem a rajčatovou omáčkou.

5

Posypte cibulkou, rozdělte na ně tuňáka, plátky mozzarelly a rajčata. Zakápněte olivovým olejem a vložte do vyhřáté trouby. Pečte zhruba 10 minut, až těsto začne zlátnout. Vyjměte, posypte rukolou a podávejte.

Chcete vyzkoušet další recepty z italské kuchyně?

Článek

Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino  Foto:

25 nejoblíbenějších receptů z italské kuchyně

Italská kuchyně patří celosvětově mezi ty nejoblíbenější. Fantastické těstoviny, pizza, zeleninové polévky, úžasné dezerty, křupavé pečivo – to vše zdomácnělo i v našich...
Videa

reklama

reklama