Pizza s fuetem, červenou cibulí a olivami

Doba přípravy:
Pizza s fuetem, červenou cibulí a olivami  Foto:
Pizza s fuetem, červenou cibulí a olivami
Foto: archiv Papei

Čas od času udělejte radost dětem a připravte jim doma pizzu. Klidně si usnadněte život s připraveným těstem a navrch naskládejte všechno, co máte rádi. Už jen ta vůně přiláká všechny okolo jídelního stolu :)

Suroviny
těsto na pizzu
salám fuet Casademont
hotová rajčatová omáčka
červená cibule
červená paprika
černé olivy
Postup
1

Těsto na pizzu (lze zakoupit již vyválené na pečicím papíru) rozložte na plech a potřete rajčatovou omáčkou.

2

Poklaďte na plátky nakrájeným fuetem, červenou cibulí, paprikou, cherry rajčátky a olivami. Posypte lístky bazalky.

3

Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 10 minut. Po upečení pizzu nakrájejte na díly a můžete podávat.

 

Pizza s fuetem, červenou cibulí a olivami  Foto:

Prima tip: Sušené lehce kořeněné salámy fuet pocházející z Girony a jsou oblíbenou delikatesou na sváteční stůl i jako chuťovka k vínu.

Málokdo ovšem ví, že tento fermentovaný salám se vyrábí z vepřového masa v poměru 145 gramů masa na 100 gramů výrobku. Suší se vzduchem 4 až 6 týdnů a i díky poměru masa a ušlechtilé plísni má nezaměnitelnou nasládlou chuť. Zkuste třeba fuety z tradiční rodinné společnosti Casademont ze Španělska.

Videa

reklama

reklama