Pizza prosciutto

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pizza prosciutto  Foto:
Pizza prosciutto
Foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

V nové epizodě pořadu Pečeme podle hvězd připravil kuchař Martin Kincl domácí pizzu se šunkou a bazalkou. Klasika v tradičním provedení bude hvězdou každého večírku, včetně dětské párty.

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

Suroviny
Těsto:
vlažná voda 300 ml
olivový olej 2 lžíce
droždí 10 g
sůl 1 lžička
Na obložení:
rajčatové pyré 12 lžic
středně velké rajče 4 ks
čerstvá bazalka 20 lístků
kvalitní šunka (nejlépe od kosti) 150 g
sůl
Postup
1

Hladkou mouku osolte a promíchejte, droždí rozmíchejte ve vlažné vodě a nalijte do mouky, přidejte olivový olej, zamíchejte a hotové těsto rozdělte na bochánky o váze 200 g. Bochánky nechte odpočinout v lednici a poté z nich vyválejte placky na pizzu.

2

Do rajčatového pyré nasekejte nadrobno 5 lístků bazalky a touto směsí potřete připravené placky. Dozdobte rajčaty nakrájenými na plátky, šunkou, mozzarellou a zbylými lístky bazalky.

3

Pečte v rozpálené troubě na nejvyšší teplotu asi 6–10 minut.

Pizza prosciutto  Foto: Pizza prosciutto; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na Primě PLAY.

V šesté  epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Veroniky Žilkové a Agáty Prachařové. S diváky se podělily o oblíbené slané pohoštění – bramborovou a špenátovou pizzu s vejci a párky v listovém těstě. A nechybí ani křehké cukroví – sádlovky, kterému doma říkají Mužská věrnost.

Pečeme podle hvězd - 6.díl Foto: Pečeme podle hvězd – 6.díl; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Videa

reklama

reklama